torstai 15. maaliskuuta 2012

Asuntomme Penangilla

Sijainti: Penang, Malesia
Pähkäilimme jonkin aikaan kahden eri kämppävaihtoehdon välillä: Sunnyville vs. E-Park. Lopulta valinta oli helppo sillä voiton vie ylivoimaisesti Sunnyville ;) Verrattuna E-Parkkiin niin meiltä löytyy Salen kokoinen kauppa sekä ravintola. Sunny Cafea pyörittää vietnamilainen pariskunta, joka loihtii reilulla eurolla muun muassa erilaisia riisi- sekä nuudelimättöjä lautaselle sekä puolella eurolla erilaisia tuorepuristettuja mehuja! E-parkin asukkaat joutuvat päiväsaikaan etsimään lounastaan porttiensa ulkopuolelta.

Talot A & B

Sunnyvillessä on myös iso uima-allas, joka on auki aina aamunkoitosta illan pimeimpiin tunteihin. Aurinko paistaa altaalle noin kello 17 asti. Sunnyvillestä löytyy myös sauna, porealtaita ja vesiliukumäki, mutta nämä ovat olleet poissa käytöstä jo vuosien ajan. Myös punttisali löytyy, mutta se on kämänen. Yleisesti ottaen myös asunnot ovat Sunnyvillen puolella paremmassa kunnossa kuin E-Parkissa. Ainakin siis ne asunnot joita Wendy välittää.

Sunnyvillen uima-allas

Olohuone

E-Parkissa on parempi punttisali ja paremmat urheilumahdollisuudet kuin Sunnyvillessä, sillä siellä on koris-, sulkkis- yms. kenttiä. Lisäksi E-Park sijaitsee lähempänä Cafe Hola ravintolaa (eli toisinsanoen hieman pitempi matka yliopistolle kuin Sunnyvillestä), jossa on hyvä käydä iltapalalla, sillä kyseinen paikka on auki noin klo 17 - 01. Tarjolla on intialainen, kiinalainen ja malesialainen ruokakoju ja näistä saa ruokaa reilun euron hintaan. Lisäksi Holan porttien edestä saa purilaisia ja nuudeleita. E-Parkin haittapuoliksi voidaan nähdä sen vieressä kulkeva rantaväylä, josta kantautuu liikenteen melua sekä myös aivan vieressä oleva moskeija, josta päivän ensimmäiset rukoushuudot tärähtävät eetteriin aamu kuuden pintaan.

Kiersimme asunnonvälittäjämme Wendyn kanssa kolmessa eri asunnossa, joista kaksi sijaitsi Sunnyvillessä ja yksi E-Parkissa. Parhaasta kämpästä ei ollut epäselvyyttä, sillä tarjolla oli 2007 rempattu kämppä Sunnyvillen C-talosta. Asuntomme on kooltaan 112 neliötä, joka pitää sisällään kolme makuuhuonetta, keittiön, olohuoneen, kaksi kylpyhuonetta sekä kaksi parveketta. Asunto sijaitsee yhdeksännessä kerroksessa ja näkymät ovat suoraan sisäpihan uima-altaalle sekä Penang bridge sillalle. Tämä asunto on myös kulmakämppä, joten seinänaapureita on vain yhden seinän takana.

Näkymä parvekkeelta päivällä

Näkymä parvekkeelta yöllä

Master bedroom

Asuntomme vuokra on 1600RM/kk eli 400 euroa joka menee puoliksi. Lisäksi maksettavaksemme tulee sähkö-, vesi- sekä nettilaskut. J:n kanssa otimme kummatkin mokkulat, sillä emme halunneet sitoutua 12kk laajakaistasopimuksiin. Itsellä on mokkula rajattomalla käytöllä ja huimalla 512kbps nopeudella hintaan 48RM kuussa, eli 12 euroa. Kaista riittää jopa skypettelyyn.

Vinkkejä Sunnyvilleen muuttavalle:
- Kämpästä löytyy pyykinpesukone.
- Vettä saa C-talossa sijaitsevasta vesiautomaatista ja 5,5 litran kanisterin saa täyteen työntämällä 90 malesian senttiä koneeseen. Kone ottaa vastaan siis vain kolikoita, joten kannattaa hamstrata kolikoita kämpille.
- Postit tulevat hissien luona oleviin postiluukkuihin ja laskut pitää käydä maksamassa käteisellä yliopiston postitalolla.
- Wendyn kautta saa tilattua siivoojan, joka siivoaa kämppää kolmen tunnin ajan hintaan 50RM.
- Sunny Cafen ruoka on hyvää ja sieltä saa valita syökö valmiista noutopöydästä vai tilaako ruokansa listalta.
- Moottoripyörän saa vuokrattua läheiseltä korjaamolta hintaan 200RM/kk. Moottoripyörää kannattaa kysellä Sunnyvillen portilla töissä olevilta jätkiltä, niin he neuvovat paikan johon mennä.

W:n kuvat asunnosta

J:n kuvat asunnosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti