maanantai 9. heinäkuuta 2012

Odottamaton käänne - Paluu Suomeen

Sijainti: Nha Trang, Vietnam
Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita ja seuraajia! Blogin kävijälaskuri on saavuttanut 10 000 kävijän rajapyykin, joten iso kiitos teille! Ne teistä jotka olette suuntaamassa tähän maailmankolkkaan tai te jotka olette reissanneet täällä viimeisen seitsemän kuukauden aikana, niin toivottavasti olette saaneet jotain konkreettista hyötyä irti tästä blogista.

Sitten ikävämpi asia, eli reissu keskeytyy ja allekirjoittanut palaa Suomeen keskiviikkona 11.7.2012. Vietnamilaisella pikkuklinikalla tehtiin gastroskopia, eli tungettiin endoskooppi mahalaukkuun. Ikävä toimenpide ja ikävyyttä lisäsi miljöö sekä se ettei sairaalahenkilökunta puhunut edes auttavasti englantia ja puudutusaineista ei ollut tietoakaa. Tää on näitä kuuluisia kokemuksia, ei siitä enempää. Mahasta löytyi helicobakteeria ja tulehtuneet vatsalaukku sekä ruokatorvi. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraavat 10 päivää pitää syödä vahvoja lääkkeitä ja pitää varoa kaikkea mitä syö ja esimerkiksi tulinen ruoka on täysin kiellettyä. Aasialaisista keittiöistä ei pahemmin löydy ei-tulisia ruokia ja muutenkin pitkittyneet vatsaongelmat käyvät kunnon ja voinnin päälle.

Kaikki on yksilöllistä, mutta en suosittele syömään doksisykliiniä seitsemää kuukautta putkeen joka ikinen päivä. Tuona aikana pidin kaksi alle viikon mittaista taukoa kuurista. Vaikka söin maitohappobakteereita, niin noin pitkä antibioottikuuri ei tee kropalle hyvää. Lisäksi jatkuva reissaaminen ja erilaiset bakteerikannat käyvät myös kropan kunnon päälle.

Huomenna lähden klo 9.00 kohti lentokenttää ja lennän Hanoihin, josta otin jatkolennot Helsinkiin. Reitti kulkee siis Nha Trang - Hanoi - välilasku Bangkokiin - Doha (Quatar) - Tukholma - Helsinki. Ostin lennot reilun vuorokauden varoitusajalla ja hintaa niille tuli kaikkineen 740 euroa. Matkustusaika on noin 24 tuntia. Halvimmillaan Nha Trangista olisi päässyt Hanoin kautta Moskovaan ja sieltä Helsinkiin, mutta Moskovassa olisi pitänyt olla 20 tuntia kentällä ja siinä olisi säästänyt vain reilut 100 euroa, joten se ei ollut vaivan arvoista.

Kiitos kaikille näistä seitsemästä kuukaudesta, elämäni parhaasta reissusta.

 - W

Tästä kaikki alkoi; 13.12.2011 Suomi

Tähän reissu käytännössä omalta osaltani päättyi; 5.7.2012 Saigon, Vietnam


1 kommentti:

  1. Kiitos blogista ja toivottavasti palaat(te) vielä reissun päälle! :)

    VastaaPoista