tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kuala Lumpur

Sijainti: Kuala Lumpur, Malesia
Paluumatkamme ensimmäinen etappi oli vanha tuttu Kuala Lumpur, jossa vietimme pari yötä. Olimme varanneet lennot kuukautta aikasemmin Airasialta ja maksoimme lennosta reilu parikymmentä euroa. Olimme KL:ssä 30.6.-2.7.2012 välisen ajan. Olimme myös varanneet majoituksemme etukäteen ja valitsimme kämpän joka sijaitsi Chinatownissa, keskellä Petaling katua. Majoituksen nimi oli Hotel Chinatown Inn ja kolmen hengen huone maksoi 33e yöltä, eli 11e per pää per yö. Kämppä oli ihan ok, tosin ilmastointia ei voinut säätää mitenkään ja se puhalsi kylmällä.

Siirryimme LCCT lentokentältä bussilla Kuala Lumpurin Centraliin, eli KL Centraliin. Bussi maksoi 9 ringittiä suuntaansa (vähän reilu 2e). Centralilta otimme LRT kyydin, eli skytrain-metron ja menimme sillä yhden pysäkinvälin. Paluumatka hoitui päinvastaisessa järjestyksessä, tosin bussikyyti kentälle maksoi 10 ringittiä.

Itse KL:n Chinatownissa ei ole käytännössä mitään Chinatowniin viittaavaa, muuta kuin paikan nimi. Petaling street täyttyy illalla erilaisista krääsää myyvistä kojuista ja ainut kiinalaisuuteen viittaava asia on tarjolla oleva ruoka. Muuten katukuvan täyttävät erilaiset aurinkolaseja, laukkuja ja muuta turhaa myyvät kojut, eli paikka on muuttunut täysin turistirysäksi. Kiinalaisia lääkkeitä ja muita tavaroita myyviä liikkeitä ei näkynyt missään.

ChinatownEnsimmäisenä iltana hyppäsimme LRT:n kyytiin ja menimme KLCC:hen eli Kuala Lumpur City Centraliin. Kävimme tsekkaamassa Petronas Twin Towersien yövalaistuksen ja tämän lisäksi katselimme tornien takana olevassa puistossa haikeaa vesishowta. Taustalla soi My Heart Will Go On ja vesisuihkeet pyörivät erilaisissa valaistuksissa. Kävelimme myös Jalan Alor ruokakadulle safkaamaan, jossa nautimme hedelmien kuninkaan, eli durianin jälkiruoaksi. Kyseinen hedelmä on makunautinto, joka hivelee kulinaristin makuhermoja. Jos käyt Malesiassa, osta kadulta tuore durian ja nauti siitä mitä saat! Kyseistä hedelmää ei oikein myydä missään kaupassa ja sen tuominen esimerkiksi lentokoneeseen sekä Singaporen metroon on kielletty. Ymmärrätte kyllä miksi kun haistelette sormianne syömisen jälkeen.

Petronas Twin Towerit yöllä


Vesishow


Hedelmien kuningas - Durian!

Seuraavan päivän ohjelmaan kuului monorail ajelu Times Squaerelle, josta jatkoimme matkaa KL Centraliin. Yritimme mennä KL Centralin pohjoispuolella olevaan puistoon, mutta se oli mennyt kiinni seitsemältä. KL on hieno kaupunki, sillä täällä keskustan moottoriteiden varteen on rakennettu kävelytiet, joten liikkuminen onnistuu hienosti kävellen erilaisia ramppeja pitkin.

Aamuyöstä kokoonnuimme majapaikkamme aulaan katsomaan jalkapallon EM-kisojen finaalia. Epsanjan siirryttyä 3-0 johtoon päätimme mennä nukkumaan ja samalla hyvästelin herra JT:n, joka viettää KL:ssä vielä pari yötä, ennen kuin jatkaa matkaansa kohti Uutta-Seelantia. Meitä on enää neljä jäljellä.
Kuala Lumpurissa ei ole käytännössä mitään nähtävää, varsinkaan itselle kun olin käynyt jo kerran kyseisessä kaupungissa. Hintataso on hitusen korkeampi kuin Penangilla ja turisteja on enemmän. Maanantaina 2.7.2012 kyseessä oli kuitenkin historiallinen hetki, sillä Airasian koneeseen noustessani jätin Malesian maaperän lopullisesti taakseni. Viiden kuukauden ajanjakso elämästäni oli ohi - paluumatka kohti Suomea on alkanut!

W:n kuvat Kuala Lumpurista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti