sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Bangkok

Sijainti: Bangkok, Thaimaa
Saavuimme Bangkokiin 6.1.2012 ja vietimme kyseisessä kaupungissa vain yhden yön. Majoituksen hankimme etukäteen netin kautta lentokenttähotellista nimeltä Convenient Resort. Käytimme saamiamme alennuskoodeja varauksen yhteydessä ja tämän ansiosta yhden yön hinnaksi tuli noin 15 euroa, eli vajaa kahdeksan euroa per pää. Hotelli oli melko uusi ja sieltä järjestettiin ilmainen kyyti lentokentälle. Minibussi kaarsi kentälle noin kymmenessä minuutissa. Suosittelemme erittäin lämpimästi kyseistä hotellia, jos haluaa yöpyä lentokentän lähellä. Haittapuolena minuutin välein kentältä nousevat koneet, jotka pyyhkäisivät juurikin hotellin yli.

Pattayan kidutuksen jälkeen päätimme pistää elämän risaiseksi ja otimme täysin oman kyydin Bangkokiin. Linja-auto Pattayalta Bangkokin lentokentälle olisi maksanut 200 bahtia per pää, mutta meidän olisi pitänyt hankkia kyyti linja-autoasemalle, sekä Bangkokin lentokentältä hotellille. Toinen vaihtoehto oli jaettu minibussi, joka hakisi hotellilta ja veisi lentokentälle. Mutta se kiertäisi ympäri Pattayaa hakien kyyditettäviä eri hotelleilta ja meidän pitäisi taas ottaa kyyti Bangkokin päässä kentältä hotellille. Kyseinen minibussi olisi maksanut 400-450 bahtia per pää. Tilasimme matkatoimiston tytöltä kyseisen kyydin, mutta tyttö kirjoitti vahingossa privaattiauton maksukuitin, jonka hinta oli 1 200 bahtia. Sanoimme että haluamme jaetun minibussin, mutta tyttö ei jaksanut kirjottaa uutta maksukuittia, joten saimme privaattiauton käyttöömme 1 000 bahtin hinnalla, eli noin 25 eurolla. Kyseinen auto, edustusluokan Toyota, haki meidät hotelliltamme ja vei meidät Bangkokin hotellillemme. Matka taittui reilussa tunnissa.

Hotellilta pääsi myös suhteellisen helposti Bangkokin keskustaan käyttäen taksia sekä skytrainia. Matka keskustaan kesti vajaan tunnin suuntaansa ja kustansi noin 80 bahtia per suunta. Skytrain oli nopea ja helppo tapa liikkua. Skytrainin asema koostui useista kerroksista ja jos halusi vaihtaa poikittaislinjalle, niin joutui vain vaihtamaan kerrosta.

Kätevin tapa liikkua Bangkokissa - Skytrain

Bangkokin vierailumme jäi torsoksi, sillä saavuimme vasta iltapäivästä hotellillemme, joten emme kerenneet kuin pyörähtää keskustassa. Päätimme ottaa määränpääksemme ostoskeskuksista ja kaupoistaan kuulun Siamin. Kiertelimme tätä massiivisen kokoista ostosareenaa ympäri muutamien tuntien verran. Hintataso oli paljon korkeampi kuin esimerkiksi Kambodzassa tai Vietnamissa. Jos haluaa ostella merkkivaatteita halvemmalla kuin mitä ne maksavat Suomessa, niin kannattaa tsekata Siam, muuten ei. Jos haluaa ostella 2 euron housuja ja paitoja, niin ne ostokset joutuu tekemään muualla.

Osuimme keskelle perjantai-illan ruuhkaa, joten ihmisiä oli kuin pipoa ja skytrainit olivat niin täynnä, ettei ihmistetris onnistunut, vaan osa ihmisistä jäi aina suosiolla asemalaiturille odottamaan seuraavaa junaa. Tuk-tuk ajelu keskustan ympäri jäi myös haaveeksi, sillä liikenneruuhkien takia millään yli kaksipyöräisellä ei päässyt eteenpäin.


Bangkokin lentokenttä oli toimiva kokonaisuus. Se oli rakennettu niin, että siellä on helppo liikkua, toisin kuin Frankfurtin kenttä. Lensimme AirAsialla ja teimme checkinin etukäteen netin kautta. Sen tehtyäni sain viivakoodin älypuhelimeeni ja lentokentällä näytin puhelimeni näytöltä tuota viivakoodia AirAsian checkin-masiinalle, joka skannasi sen ja tulosti boarding passimme. Kätevää!

Tässä oli pikakatsaus tähän melkein kymmenen miljoonan asukkaan metropoliin. On sellainen kutina, että palaamme Bangkokiin tämän reissun aikana vielä monta kertaa.

W:n kuvat Bangkokista

J:n kuvat Bangkokista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti